Mainos
Mainos

Saako aamiaiseksi juoda pelkkää kahvia?

Kiire. Ei ole nälkä. Se nyt vain on tapana. Siinäpä syitä, miksi aamupalalla saatetaan nauttia pelkkää kahvia. Ainakin MTV3:n uutisten lukijoista moni tunnustaa, että usein aamu käynnistyy pelkän kahvin voimin.

Myöskään THL:n erikoistutkija Marja-Leena Ovaskaisen mukaan nykyään ei ole mitenkään tavatonta, että ruokaa nautitaan ensimmäisen kerran vasta myöhemmin aamupäivällä

- Aamiaisella yleistyy sama trendi kuin muussakin syömisessä, eli se että aamupaloja nautitaan nykyisin useampia. Enää ei nautita yhtä selkeää aamiaista, vaan ruokaa napostellaan pitkin päivää. Tällöin yleistyy myös se, että liikkeelle saatetaan lähteä pelkän kahvikupin voimin

Elimistö paljastaa, jos kahvia juo liikaa

Tutkimusten mukaan kahvi maistuu meille suomalaisille, peräti 90 prosenttia suomalaisista juo kahvia. Ei siis ihme, että kahvi kuuluu erottamattomasti myös aamiaiselle. Mutta onko siitä pidemmän päälle haittaa, jos aamulla juo tyhjään vatsaan pelkkää kahvia?

Ovaskainen ei tuomitse suoralta kädeltä pelkän kahvin nauttimista aamupalalla.

- Kahvin terveysvaikutuksista on tehty niin monenlaisia ja ristiriitaisia löytöjä. Sen verran voi yleisesti todeta, että kahvi vaikuttaa pidemminkin hermostoon kuin vatsaan. Jos kuitenkin katsotaan ravitsemussuosituksia, niin on tarkoituksenmukaista, että aamulla nautitaan jonkinlainen patteristo ruokaa.

Päivän aikana suomalainen kuluttaa keskimäärin noin 6 pientä kupillista eli kolme mukia kahvia. Himokahvittelija saattaa kuitenkin kuluttaa moisen määrän jo aamun aikana.

Ovaskaisen mukaan on yksilöllistä kuinka paljon kahvia voi juoda. Hän toteaakin, että kahvin nauttimisessa kannattaa kuunnella omia tuntemuksia.

- Kyllä elimistö kertoo, milloin kahvia nauttii liikaa. Jos kahvista ei siis tule mitään oireita, en näe sen juomisessa mitään ongelmaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme