Mainos
Mainos

Saamelaiset äänestivät laiskasti käräjävaaleissaan

Ensi kertaa järjestetty varsinainen vaalipäivä ei innostanut saamelaisia äänestämään käräjävaaleissa. Tänään avoinna olleilla neljällä äänestyspaikalla oli tuntia ennen ovien sulkeutumista käynyt vasta alle sata äänioikeutettua. Aiemmin vaalit on hoidettu pelkästään postitse. Jatkossa vaalipäivän tarve joutuukin tiukkaan harkintaan.

Perjantaihin mennessä saapuneet postiäänet ja tänään vaalisunnuntaina annetut äänet nostavat yhdessä äänestysprosentin vasta noin 50:een, kun vuoden 1999 vaaleissa äänestysprosentti oli 57,4.

Vaaleissa saamelaisten ylimpään päättävään elimeen valitaan 21 jäsentä. Ehdokkaita on kaikkiaan 39. Suomen noin 7000 saamelaisesta äänioikeus näissä vaaleissa on runsaalla 5000:lla. Yli puolet äänioikeutetuista asuu muualla kuin saamelaisalueella. Muun Suomen suurin saamelaiskeskittymä on pääkaupunkiseudulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme