Mainos
Mainos

Saamelaiskäräjälakia ei muuteta

Ensi vuonna pidettävissä saamelaiskäräjävaaleissa vaalikelpoisia ovat siten myös lappalaiselinkeinojen harjoittajien jälkeläiset.

Kelpoisuus saamelaiskäräjävaaleissa tarkoittaa käytännössä, että henkilö luetaan saamelaiseksi. Lain pysyttämisestä toistaiseksi ennallaan ilmoitti oikeusministeri Jussi Järventaus. Järventauksen mukaan muutosehdotuksesta ei ole löytynyt riittävää yksimielisyyttä hankkeen eteen päin viemiseksi muun muassa siksi, että nykyisen lain pohjalta järjestetyistä vaaleista ei ole saatu kokemuksia. Vuonna 1996 säädettyä lakia on vaadittu muutettavaksi siten, että saamelaisuusmääritelmä perustuisi saamen kielen taitoon eikä elinkeinoon. Oikeusministeriössä aiotaan seurata saamelaiskäräjävaalien valmistelua ja toimittamista. Ministeriössä päätetään Järventauksen mukaan erikseen, onko lainsäädännön muutoshanke tarpeen käynnistää uudelleen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme