Mainos
Mainos

Saanatunturi hehkuu sinivalkoisena valtionrajojen yli

Kilpisjärvellä sijaitseva Saanatunturi valaistaan tänään Suomen juhlavuoden kunniaksi sinivalkoiseksi. Luminous Saana -valotaideteosta voi tarkkailla yhtä aikaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Tunturin valaisu kestää yhteensä yli 30 tuntia. Valot sytytetään tänään kaamoksen hämärässä ja sammutetaan huomenna keskiyöllä.

Luminous Saana -valotaideteos on osa Luminous Finland 100 -hanketta. Valotaidekokonaisuus koostuu kuudesta valoteoksesta, jotka on toteutettu eri puolille Suomea juhlavuoden aikana. Avajaisteos nähtiin Helsingin Töölönlahdella. Sarja huipentuu tiistaina ja keskiviikkona Turussa, jossa toteutetaan massiivinen valotaideteos Turun linnaan ja linnan puistoon.

Kokonaisuuden tuotannosta vastaavat Valoparta ja valotaiteilija Kari Kola.

Kaksipäiväisen Luminous Saanan aikana Kilpisjärvellä järjestetään paljon muitakin tapahtumia. Luvassa on esimerkiksi revontulikuvaustyöpajoja, vanhojen lyhytdokumenttien esityksiä ja paikallisten tuotteiden myyjäiset.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme