Mainos
Mainos

Sääntö-Suomi iski jälleen: Vaatteiden narusäännöt jopa koolle 182

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes selvittää parhaillaan verkossa myytävien lasten huppareiden turvallisuutta.

Tukes on jo määrännyt muun muassa urheiluseura SaiPan lapsille tarkoitetulle kannatushupparille takaisinvedon hupussa olevien kiristysnyörien vuoksi. 

Vaate on Tukesin mukaan turvallisuusvaatimusten vastainen, koska lasten koon huppareissa ei saa olla hupun läpi meneviä naruja.

Lastenkoot jatkuvat pojilla kokoon 182 ja tytöillä kokoon 176 asti, joten sääntö voi vaikuttaa monesta hieman yliampuvalta.

Huppareiden turvallisuusvaatimuksissa erotetaan koko 134 ja sitä pienemmät koot.

– Niissä ei saisi olla mitään naruja. 135 ja sitä isommissa lastenko'oissa sen sijaan saa olla korkeintaan 7,5 senttimetriä pitkät narut, kertoo tuoteturvallisuusinsinööri Merja Rajamäki.

Rajamäki perustelee pienimpien kokojen täyttä narukieltoa kuristumisvaaralla, josta on valitettavasti myös esimerkkejä myös elävästä elämästä.

Rajamäen mukaan Tukesilla on paraikaa käynnissä valvontaisku, jossa verkkokauppoja googlaamalla on selvitetty lasten huppareiden turvallisuutta.

Alustavasti Tukesin haaviin on jäänyt monia urheiluseurojen huppareita, mutta prosessi on vielä kesken, kertoo Rajamäki.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme