Mainos
Mainos

Saarakkalalle varoitus perussuomalaisten eduskuntaryhmältä

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on saanut varoituksen puolueensa eduskuntaryhmältä.

MTV Uutisten tietojen mukaan varoitus annettiin viime torstaina. Varoitus liittyy siihen, että Saarakkala on arvostellut julkisesti perussuomalaisten toimintaa hallituksessa.

Saarakkala ilmoitti, että hän eroaa puolueen eduskuntaryhmästä, jos puoluevaltuuston, eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokousta ei järjestetä.  Myöhemmin Saarakkala veti uhkauksensa pois.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puhenjohtaja Sampo Terho sanoi tänään eduskunnassa, että varoituksen täsmällinen syy oli Saarakkalan erouhkaus. Terhon mukaan varoituksen tarkoituksena oli linjata, että ryhmää ei voi julkisesti painostaa päätöksiin. Hän kertoo, että Saarakkala pyysi ryhmältä anteeksi erouhkauksen tekemistä.

Saarakkala vahvistaa saaneensa varoituksen, mutta ei kommentoi asiaa muuten.

Saarakkala oli ainoa kansanedustaja, joka oli hallitusyhteistyön jatkon pohtimista vaativalla listalla. Listaa keräsi puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Vaatimus ylimääräisestä yhteiskokouksesta tyrmättiin perussuomalaisten puoluehallituksessa viime perjantaina.

Päivitetty klo 14.16: Lisätty tietoa mm. varoituksen perusteista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme