Mainos
Mainos

Saarela: Pedofiileille hormonihoitoa

Ex-ministeri korostaa, että yhteiskunnan pedofiliatapauksissa on suojeltava ensisijaisesti lapsen ihmisoikeuksia.

Kansanedustaja Tanja Saarela (kesk.) kannattaa pedofiliarikosten estämistä tarvittaessa hormonihoidolla.

Saarelan mukaan hormonihoidolla voisi olla rangaistuksen suhteen alentava vaikutus, jos rikollinen sitoutuu pitkäaikaiseen hoitoon. Verkkolehti Apilan haastatteleman Saarelan mielestä rikollisen itsemääräämisoikeutta voidaan hoidon kaltaisilla menetelmillä rajata.

- Lapsen ihmisoikeuksia on ensisijaisesti suojattava. Pedofiilin itsemääräämisoikeus on toissijainen ja se saa väistyä, jos uhkana on rikollisen toiminnan jatkuminen.

Saarela korostaa, että yhteiskunnan pedofiliatapauksissa on suojeltava ensisijaisesti lapsen ihmisoikeuksia. Saarelan mukaan pedofiilien saamat tuomiot ovat horjuttaneet kansalaisten uskoa oikeuden toteutumiseen.

- Jokin on pielessä, jos lapsen seksuaalista koskemattomuutta loukannut henkilö voi tuomion saatuaan jatkaa elämäänsä entiseen tapaan.

Pedofiilit eivät Saarelan mukaan useinkaan ajattele itseään taparikollisiksi. Siksi yhteiskunnan on tehtävä rangaistusten kautta pedofiilille selväksi, että hän on syyllistynyt vakavaan rikokseen, jollaista terve ihminen ei tee.

- Rikoksesta on seurattava teon vahingollisuutta vastaava rangaistus.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme