Mainos
Mainos

Saari ihmettelee avoimien työpaikkojen määrää

Valtiosihteeri Rauno Saaren mukaan työttömyyden uusia ongelmia ovat avoimet työpaikat, joihin ei löydy tekijöitä. Saari ihmettelee, miksi esimerkiksi rakennustöiden tekijöitä tai siivoojia on vaikea löytää.

Saari sanoo, että viime syksynä työvoimatoimistossa oli kuukausittain avoimia työpaikkoja noin 30000. Näistä 10 prosenttia osoittautui vaikeasti täytettäväksi.

-Merkilliseltä tuntuu, että vaikeasti täytettäviin työpaikkoihin kuuluvat rakennustyö sekä ammattinimikkeistä myyntiedustajat ja siivoojat. Nämä yhdessä edustavat peräti viidesosaa vaikeasti täytettävistä paikoista, Saari totesi lauantaina Raisiossa.
-Tämä on kiireellisimpiä ratkaistavia ongelmia. On mahdoton tilanne, jos työttömät ja avoinna olevat työpaikat eivät kohtaa, hän huomautti.

Saari arvioi, että hallinto- ja toimistotyössä, teollisuudessa ja rakennustyössä on vaikeutena ollut heikko peruskoulutus tai työkokemuksen puuttuminen. Kuljetuksessa ja liikenteessä sekä kaupan ja palvelualan ammateissa ongelmat kulminoituvat Saaren mukaan työn ominaisuuksiin.

Valtiosihteeri Saari johtaa työryhmää, joka seuraa hallituksen työttömyyden puolittumistavoitteen toteutumista. Seurantaryhmä raportoi myös toimista, joilla pyritään vaikuttamaan työllisyyteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme