Mainos
Mainos

Saarioisilla käsitelty virheellisesti teurasjätettä

Saarioisten Jyväskylän teurastamossa on käsitelty virheellisesti teurastuksen sivutuotteita. Yhtiön mukaan turkiseläinten rehuraaka-aineen joukkoon on määräysten vastaisesti laitettu naudan suolta, joka luetaan riskimateriaaliksi ja joka olisi pitänyt hävittää polttamalla.

Teurastamo sai asiasta huomautuksen Eviran tarkastuseläinlääkäriltä jo tammikuussa. Toiminta korjattiin Eviran suositusten mukaiseksi heti, mutta asia tuli yhtiön johdon tietoon vasta tällä viikolla. Virheellinen toiminta ehti ilmeisesti jatkua vuosia. Yhtiö on käynnistänyt asiasta sisäisen tutkinnan.

Virheellä ei yhtiön mukaan ole ollut vaikutusta Saarioisten valmistamien elintarvikkeiden laatuun. Riskimateriaalin joutuminen rehun raaka-aineeseen ei Saarioisten mukaan myöskään ole aiheuttanut haittaa turkiseläimille tai ympäristölle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot