Mainos
Mainos

Saaristolaiset haluavat saaristoministerin

Saaristolaiset kaipaavat Suomeen saaristoministeriä. Ehdotuksen mukaan ministeriys tekisi Suomesta saaristopolitiikan mallimaan.

Suomen saaret -yhdistys esittää, että hallitus nimeää erityisen saaristoministerin. Ministerin tehtäviin kuuluisi saariston kehittäminen ja saaria koskevan päätöksenteon valvonta.

Yhdistys katsoo, että Suomi voisi näin tulla tunnetuksi saaristopolitiikan mallimaana.

Saaristolaiset vaativat hallitukselta pienten saarten elinmahdollisuuksien turvaamista. Yhdistyksen mielestä erityisesti pienille saaristokunnille olisi sallittava mahdollisuus säilyä itsenäisinä, jos ne pystyvät hoitamaan sosiaali- ja terveyspalvelut seudullisen yhteistyön avulla.

Pienissä saaristokunnissa ollaan myös kiinnostuneita kokeilemaan kevyempää hallintomallia, jossa kunnassa toimisi vain kunnanhallitus.

Valtakunnallinen saaristo- ja vesistöseminaari alkoi tänään Luhangassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot