Mainos
Mainos

Saariston postikiista jatkoajalle

Postin ja Turun saaristolaisten kiista postinjaosta otetaan uuteen harkintaan. Posti haluaisi korvata saariston vaikeimmilla alueilla perinteisen postivenejakelun helikopterijakelulla. Korppoon vakituista väkeä ja kesäasukkaita edustava lähetystö luovutti tänään Postin pääjohtajalle Asko Saviaholle yli 850 henkilön allekirjoittaman kirjelmän, jossa vastutetaan kopterijakelua. Lisäksi saaristolaiset kieltäytyivät antamasta kopterille laskeutumislupaa.

Posti ehdottikin tänään, että kiista siirretään telehallintokeskuksen puntaroitavaksi. Posti haluaa käydä läpi erilaisia jakeluvaihtoehtoja ja -järjestelyjä ennen kuin nykykäytäntöön tehdään muutoksia.

Posti suunnitteli antavansa postinjakelun ympärivuotisesti yksityiselle helikopteriyrittäjälle Korppoon ja Rymättylän alueiden vaikeakulkuisella saaristoalueella. Saariston asukkaat kuitenkin pitivät suunnitelmaa epäonnistuneena.

Pääosa eli 90 prosenttia postinjakelusta maamme saaristoissa hoituu lossien ja yhteysalusten turvin. Järjestelmää täydentävät venereitit yksittäisiin saariin. Postin mukaan Korppoon ja Rymättylän alueen helikopterisuunnitelmien taustalla on vanheneva kalusto, ikääntyvä henkilöstö ja vaikeus saada sekä vakinaisia että varalla olevia jakajia venereiteille.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot