Mainos
Mainos

Säästäminen yksi vaihtoehto ydinvoimalle

Suomi voi selvitä Kioton ilmastosopimuksen velvoitteista ilman ydinvoimaa ja omin voimin. Tuolloin energian lähteiksi on kuitenkin valjastettava puu, maakaasu - ja säästäminen.

Mikäli kansantalous ja energiankulutus yhä jatkavat kasvuaan, eivät nämäkään toimet riitä. Helsingin Sanomien VTT:n Energialla teettämien laskelmien mukaan päästöjen vähentämisen välittömät lisäkustannukset vuodesta 2008 alkaen olisivat kaksi miljardia markkaa vuodessa. Ydinvoimalan rakentaminen ennen vuotta 2010 leikkaisi lisäkustannukset puolta pienemmiksi.

Ilman ydinvoimaa teollisuuden lisälasku olisi vajaa miljardi markkaa ja kotitalouksien ja palvelualan runsas miljardi. Laskelman vertailukohtana on kuvitteellinen tilanne, jossa kasvihuonekaasujen rajoittamiseen ei olisi lainkaan paineita.

Laskelmissa oletetaan myös, että bruttokansantuote kasvaa vuosittain noin 2,8 prosenttia ja esimerkiksi liikenteen hiilidioksidipäästöt lisääntyvät 8 prosentilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme