Mainos
Mainos

Säästöt siirtäneet synnytysvalmennuksen nettiin

Sairaalat ovat vähentäneet synnytysvalmennusta radikaalisti. Muutaman viime vuoden aikana monissa sairaaloissa on luovuttu ennen synnytystä tehtävistä tutustumiskäynneistä. Lisäksi varsinaista valmennusta on siirretty nettiin.

Kätilöliitto on huolissaan valmennuksen kurjistumisesta. Sen mukaan netin videot ja tietopaketit eivät anna riittäviä tietoja odottajille. Tiedon puute lisää liiton mukaan synnytykseen liittyviä pelkoja.

Moni sairaala lopetti synnytysvalmennuksen tai vähensi sen määrää muutama vuosi sitten säästösyistä.

Sairaaloiden lisäksi synnytykseen valmistautuvia tukevat kaupunkien neuvolat.

Vuosi sitten voimaan astunut asetus neuvolatoiminnasta velvoittaa kuntia järjestämään synnytysvalmennusta osana perhevalmennusta. Kaikissa kunnissa tämä ei kuitenkaan toteudu, koska säästöt ovat osuneet myös perhevalmennukseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot