Mainos
Mainos

Säästöt uhkaavat vähentää ruumiinavauksia

Vuoteen 2012 mennessä kolmasosa virassa olevista oikeuslääkäreistä jää eläkkeelle. Säästöjen tavoittelulla vain joka viidennelle vainajalle tehtaisiin ruumiinavaus.

Ruumiinavausten määrää aiotaan vähentää Suomessa tuntuvasti. Syynä ovat säästöt ja uhkaava pula oikeuslääkäreistä, kirjoittaa Turun Sanomat.

Oikeuslääkärit vastustavat suunnitelmia. Kuolemansyyntutkimusten harventuminen voisi johtaa siihen, että jopa henkirikoksia jäisi huomaamatta.

Insuliinisurmien yhteydessä jouduttiin turvautumaan haudasta kaivamiseen, joka on Suomessa hyvin harvinaista. Jälkikäteen tehty tutkimus ei vastaa heti kuoleman jälkeen tehtyä ruumiinavausta.

- Ruumiinavauksella on oikeusvaltiossa suuri merkitys, koska kyse on kansalaisten oikeusturvasta, muistuttaa Etelä-Suomen lääninoikeuslääkäri Erkki Tiainen.

Nykyään vainajista avataan noin joka neljäs eli vuodessa noin 11 000. Jos sosiaali- ja terveysministeriön suunnitelmat toteutuvat, määrä putoaa joka viidenteen tai vielä vähempään. Vuosittain avattaisiin tuhansia vainajia nykyistä vähemmän.

Virassa olevista oikeuslääkäreistä jää vuoteen 2012 mennessä eläkkeelle kolmasosa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot