Mainos
Mainos

Saastunutta juomavettä keitettävä Ryttylässä

Ulosteperäiset bakteerit ovat saastuttaneet Ryttylän vedenottamon Hausjärvellä Etelä-Hämeessä. Tornista on mennyt vettä kunnan taajamaverkostoon sekä useille vesiosuuskunnille, yhteensä noin 2000 asukkaalle.

Juoma- ja ruokavesi on toistaiseksi keitettävä tai noudettava paloasemalta tiettyinä aamu- ja iltapäivän tunteina.

Terveysvalvonnan johtaja Pirkko Sukula Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymästä kertoo, että verkostoveden klooraus aloitetaan huomenna. Asukkaitten toivotaan käyttävän vettä normaalisti peseytymiseen, tiskaamiseen ja siivoukseen, jotta kloori leviäisi nopeasti verkostoon.

Sukulan mukaan kloorattua vettä voi nauttia, kunhan sitä keittää 5-10 minuuttia. Niin tehdään esimerkiksi Ryttylän alakoulussa, päiväkodissa ja terveysasemalla.

Saastumisen lähde on oletettavasti vesitornin vuotava katto. Tornin puhdistus ja katon paikkaus on jo aloitettu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot