Mainos
Mainos

Säätytalolla neuvoteltiin jo kymmenettä päivää - ja jatkoa seuraa

Hallitusneuvottelujen vetäjä Jyrki Katainen (kok) ei edelleenkään suostu valottamaan neuvottelutilannetta mitenkään.

Katainen ei Säätytalosta poistuessaan antanut mitään arviota siitä, kuinka kauan neuvotteluissa vielä menee aikaa. Kataisen mukaan jo neuvotteluihin lähtiessä tiedettiin, että aikaa menee paljon.

Kataisen mukaan eri teemoissa on yhä auki yksityiskohtia. Hän ei lähtenyt arvioimaan, missä neuvoteltavaa on eniten eikä ottanut kantaa siihen, joko hallitusohjelman talousraameista on sovittu. Varsin monessa asiassa on kuitenkin löydetty yhteinen sävel, hän totesi.

– Kun koko maailma käsitellään näitten seinien sisällä ympäristöasioista talouden koko kuvaan ja ulkopolitiikka ja kaikki, on ihan selvä että kuudella puolueella on hyvin erilaisia näkemyksiä.

Katainen myönsi, että aikaa menee paljon siksikin, että hallitusohjelmasta tulee hyvin yksityiskohtainen.

– Hyvin tarkkaa työtä tässä yritetään tehdä.

Vaalilaista jonkinlainen yhteisymmärrys

Tämä päivä oli jo verkkaisella tahdilla etenevien hallitusneuvottelujen kymmenes ja tähän saakka hiljaisin päivä. Katainen ei ole koko aikana suostunut kertomaan neuvottelujen aikaansaannoksista tiedotusvälineille yhtään mitään. Tiedotussulkua on perusteltu luottamuksen rakentamisen tarpeella kuuden puolueen välille.

Neuvottelut jatkuvat jälleen huomenna ja kestänevät vielä ainakin alkuviikon.

Eilen selvisi, että hallitusneuvotteluja rasittanut kiista eduskuntavaalien vaalitavan uudistamisesta on ratkeamassa. Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki myönsi, että vaalilaista on alustava yhteisymmärrys.

Hallitusneuvottelijat ovat varautuneet neuvottelujen venymiseen yli seuraavankin viikonlopun. Puoluejohtajat ovat keskustelleet, että koulujen päättäjäisviikonloppuna neuvotteluissa pidettäisiin tauko, jos työ on vielä kesken.

(MTV3 - STT)

Katso Eeva Lehtimäen raportti (Seitsemän uutiset 29.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme