Mainos
Mainos

Säätyypissä käännös: Öisin jopa paukkupakkasia – edessä aurinkoisia päiviä

Tällä viikolla Suomea hallinnut matalapaine on väistymässä. Lumisateita tulee vielä paikoin, mutta alkamassa on poutainen pakkasjakso. Ennusteissa on kylmiä öitä ja pari aurinkoista päivää.

Tänään perjantaina matalapaineen keskus on keskisessä Suomessa ja tuo sinne lumisateita. Ajokeli on lumisateen alueella huono. Lapissa päivä on poutainen ja pilvisyys rakoilee, etelässä aurinko näyttäytyy päivän mittaan. Illalla etelärannikolle voi yltää sakeitakin lumisateita.

Lauantaipäiväksi sää poutaantuu.

– Päivän yleiskuva on kuitenkin melko pilvinen, etelässä aurinko voi paistaa. Valtaosassa maata on pakkasta päivälläkin. Viikonlopun öinä pohjoisessa voi olla pakkasta yli 20 astetta, päivisin 10-15 astetta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Lauantai-iltana ja sunnuntain vastaisena yönä seuraava lumisadealue kulkee keskisen Suomen yli, joitain lumisateita voi yltää myös etelään. Sadealue näyttää kuitenkin melko heikolta.

Sunnuntaista alkaen Suomeen vahvistuu korkeapaine.

– Alkamassa on poutainen pakkasjakso. Sunnuntaina ja maanantaina on melko aurinkoista. Yöt ovat kylmiä. Maan keskiosassa pakkasta voi olla öisin 20 astetta, Lapissa jopa 30 astetta. Etelässäkin voi selkeillä alueilla olla maanantain vastaisena yönä paikoin 15-20 astetta pakkasta, ennustaa Markus Mäntykannas.

Päivisin lämpötilat ovat ensi viikon alussa etelässä pikkupakkasella, maan keski- ja pohjoisosassa on päivisin 5-15 pakkasastetta.

– Poutainen pakkasjakso kestänee ainakin torstaille asti, mutta jo tiistaina pilvisyys voi alkaa lisääntyä, sanoo Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme