Mainos
Mainos

Sabira voi hyvin

Suomesta Algeriaan kaapattu pikkutyttö Sabira voi hyvin. Näin ilmoitti Suomen asiainhoitaja Algeriassa, Carl-Erik Smedslund, tavattuaan tytön tänään. Smedslund onnistui järjestämään tapaamisen Sabiran kanssa El-Kalan kylässä.

Suomen ulkoministeriö pyrkii seuraavaksi järjestämään Sabiran suomalaisäidille mahdollisuuden tavata tytärtään. Sabiran olinpaikasta heräsi epäilys, kun hänen äitinsä yritti kaikin keinoin tavata tyttöä 11. toukokuuta siinä onnistumatta. Kukaan paikallisista asianosaisista ei näyttänyt tietävän, missä Sabira oli.

Algerian viranomaiset ovat kuitenkin kertoneet Suomen ulkoministeriölle, että Sabira asuu isänsä sukulaisten luona. Myös äidin asiaa Algeriassa hoitava asianajaja on kertonut, että tyttö käy Algeriassa esikoulua ja voi hyvin.

Sabiran tapauksen oikeuskäsittely jatkuu Carl-Erik Smedslundin tietojen mukaan 3. kesäkuuta Algeriassa valitustuomioistuimessa. Alioikeus oli päättänyt Sabiran palauttamisesta Suomeen äidin luokse jo joulukuussa, mutta isän tekemän valituksen takia päätös ei ole lainvoimainen.

Sabiran isä kaappasi tyttärensä Algeriaan v. 1996 huoltajuuskiistan päätteeksi. Lapsen huoltajuus on uskottu sekä Suomen että Algerian tuomioistuimissa äidille. Isä tuomittiin kaappauksen vuoksi kolmen vuoden vankeuteen, jota hän suorittaa Suomessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme