Mainos
Mainos

400 siivoojaa yrittää taltuttaa Silja Symphonyn vatsatautiepidemian

Noro-kohun keskellä olevalla risteilyalus Silja Symphonylla tehdään tänään laaja, desinfioiva suursiivous Helsingissä Olympiaterminaalissa.

Suursiivousta varten laiva tyhjennetään matkustajista ja miehistön jäsenistä, ja sinne tulee satoja ulkopuolisia siivoojia. Tallink Siljan mukaan siivoojia on 400.

Silja Symphonylla on ollut tällä viikolla meneillään vatsatautiepidemia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) alustavista tuloksista selvisi viikolla, että Silja Symphonylla sairastuneista matkustajista sekä pintanäytteistä on löytynyt norovirusta. 

Aikaa vievän siivouksen toteuttamiseksi laivalla on ollut viikonloppuna poikkeusaikataulu. Se ei pysähtynyt viime yönä Maarinahaminassa. Tukholmasta laivalle pääsivät mukaan vain Helsinkiin palaavat matkustajat, eli laivalle ei poikkeuksellisesti otettu mukaan uusia matkustajia Tukholmasta.

Laiva lähtee takaisin Tukholmaan tänään kello 20.00, pysähtyy Maarianhaminassa kello 5.35 (normaalisti 4.15) ja saapuu Tukholmaan huomenna kello 10.45 (normaalisti 9.30).

Iltalähtö Tukholmasta huomenna 6. kesäkuuta toteutuu aikataulun mukaisesti kello 16.45.

Tallink Silja kertoo tekevänsä edelleen tiivistä yhteistyötä THL:n ja Helsingin epidemiaselvitystyöryhmän kanssa saadakseen epidemiakierteen katkaistua. THL jatkaa epidemian syiden selvittämistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme