Mainos
Mainos

Sadat tv-ihmiset Helsingissä

Euroopan televisio- ja filmifoorumi aloitti kolmipäiväisen kokouksensa Helsingissä. Teemana on Innovaatio ja jatkuvuus: tv ja filmi 2000-luvun kynnyksellä. Foorumi on nyt koolla kymmenettä kertaa.

Avajaispäivän puhujia oli pääministeri Paavo Lipponen, joka hallituksen puolesta toivotti vieraat tervetulleiksi. Muita päivän suomalaispuhujia olivat mm. Eurooppa-ministeri Ole Norrback ja pääjohtaja Pekka Vennamo.

Foorumissa on edustettuna Euroopan koko media-ala: kuluttajajärjestöt, kansalliset ja kansainväliset viranomaiset, yksityiset ja julkisen palvelun yleisradioyhtiöt, multimedia, satelliitti- ja kaapeliorganisaatiot sekä tutkimusorganisaatiot eri puolita maanosaamme.

Foorumin asiasisällöstä vastaa Düsseldorfissa toimiva Euroopan mediainstituutti EIM. Se perustettiin v. 1983 Manchesterissa, josta se muutti vuonna 1992 Saksaan. EIM:n puheenjohtaja on tri Francisco Pinto Balsamo Portugalista. Hän toimi maansa pääministerinä vv. 1982-1984.

Isäntämaat vastaavat aina vuorollaan kokousjärjestelyistä. Helsingin-kokousta tukevat Finnet-yhtiö, MTV, Nokia, Sonera, Yleisradio, liikenne- ja ulkoministeriöt sekä Tekes. Suomalaisen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja on johtaja, tri Jorma Miettinen.

Pääministeri Paavo Lipponen loi katsauksen viime vuosien kansainvälisiin ja kotimaisiin tapahtumiin sekä talouteen. Hän myös selvitti eduskunnan juuri säätämää yleisradiotoimintaa koskevaa lakia, joka modernisoi suomalaisen yleisradiotoiminnan ja antaa yhtenäisen kehyksen televisio- ja radiotoiminnalle. Lupahallintoa karsitaan ja televisiotoiminnan säännökset vastaavat nyt parasta eurooppalaista säännöstöä, sanoi Lipponen.

Eduskunnan käsittelyssä on myös yksityisyyden suojaa televiestinnässä koskeva lakiesitys. Tämä lainsäädännön ala - ongelmallisuudestaan huolimatta - on olennainen osa tietoyhteiskuntaa, huomautti puhuja. Ihmisten yksityisyyden suojeleminen on entistä tärkeämpää uuden teknologian jatkaessa voittokulkuaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme