Mainos
Mainos

Sadattuhannet altistuvat homeelle päivittäin Suomessa

Jopa 800 000 suomalaista altistuu päivittäin homeelle. Ympäristöministeriön mielestä rakentajien ja kiinteistönomistajien osaamista pitää parantaa, jotta rakennusten homeongelmista aiheutuvat terveyshaitat ja kustannukset vähenevät.

Monet korjaukset epäonnistuvat riittämättömien kuntotutkimusten ja korjaussuunnitelmien vuoksi. Usein remonttiin myös ryhdytään vasta, kun ongelmia paljastuu.

Ministeriö aikoo muun muassa laatia selvät ohjeet siitä, kuka saa tehdä kuntotutkimuksia ja korjata kosteusvaurioita.

Viime vuosina homeongelmia on paljastunut erityisesti julkisissa rakennuksissa kuten kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa.

- Kosteus- ja homevauriot aiheuttavat terveydenhuoltojärjestelmällemme yli 200 miljoonan euron kustannukset vuodessa, kertoo kosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikkö Juhani Pirinen ministeriöstä.

Ympäristöministeriö luotsaa valtakunnallisia kosteus- ja hometalkoita, jotka polkaistaan tänään käyntiin seminaarissa Helsingissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme