Mainos
Mainos

Sadealueita Suomen yli – räntä- ja lumisateet huonontavat ajokeliä osassa maata

Lähipäivien aikana maan etelä- ja keskiosassa tulee vesisateita. Sateet muuttuvat pohjoisreunaltaan rännäksi ja lumeksi ja heikentävät paikoin ajokeliä.

Tämän päivän sateet etenevät illan ja ensi yön kuluessa maan keskivaiheille.

– Sateet tulevat eteläreunaltaan vetenä, pohjoisreunalla voi tulla räntää ja lunta, etenkin Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Koillismaalla. Ajokeli huononee lumi- ja räntäsateessa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Torstaina maan etelä- ja länsiosaan leviää uusi vesisadealue, joka pysähtyy jälleen maan keskivaiheille.

– Lappiin asti nämä sateet eivät yllä, vaan siellä sää viilenee ja on enimmäkseen poutaista, vähäisiä räntä- ja lumikuuroja voi tulla. Vuorokauden keskilämpötila voi jäädä Lapissa jo pakkasen puolelle, päivisin käydään vain vähän plussalla. Pohjoisessa kannattaa miettiä vähitellen talvirenkaiden vaihtoa, jos talvirenkaita ei vielä ole. Lumisateiden todennäköisyys kasvaa siellä ensi viikolla, sanoo Aleksi Jokela.

Etelässä sen sijaan lämpenee hieman, kun matalapaineiden mukana virtaa lämpimämpää ilmaa. Lämpötilat ovat etelässä noin kymmenessä asteessa. Runsaimmat sadekertymät tulevat lähipäivinä maan keskivaiheilla, missä voi sataa 20-40 millimetriä.

Viikonloppuna etelässä on melko poutaista, maan keskivaiheilla tulee joitain sateita.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme