Mainos
Mainos

Sadomasokismi poistuu Suomen viralliselta tautilistalta

Osa seksuaalisista mieltymyksistä poistetaan tautiluokituksesta Suomessa. Tautiluokituksesta poistuvat muun muassa sadomasokismi ja fetisismi.

Päätöksen listalta poistamisesta on tehnyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Syynä on se, että poistettujen luokkien lääketieteelliset kriteerit eivät ole selvät, ja luokkien käyttö saattaa aiheuttaa haittaa luokitelluille ihmisille.

Tautiluokitusta ei ole vastaisuudessa myöskään transvestismillä.

Sadomasokismi tarkoittaa seksuaalisen nautinnon saamista valtaleikeistä tai kivusta ja fetisismi seksuaalista viehtymystä esineisiin tai materiaaleihin. Transvestismi on eläytymistä toiseen sukupuoleen muun muassa pukeutumalla ja meikkaamalla.

Niin sanottu ICD-tautiluokitus on kansainvälinen, Maailman terveysjärjestön ylläpitämä luokitus, joka kuvaa kuolemansyitä, sairauksia, tapaturmia ja terveyspalvelujen käytön syitä. THL:n päätös koskee vain Suomea.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme