Mainos
Mainos

Sahalahtelaiset haluavat liittyä Kangasalaan

Sahalahden kunnan asukkaista 54% haluaa kuntaliitokseen Kangasalan kanssa. Eilisessä äänestyksessä 43% kuntalaisista vastusti liitosta. Kuntaliitoksen on määrä tapahtua vuoden 2005 alussa.

Enemmistö Pirkanmaalla sijaitsevan pienen Sahalahden kunnan asukkaista haluaa kuntaliitosta isomman naapurikunnan Kangasalan kanssa.

Eilen päättyneessä neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä 54 prosenttia äänestäneistä kannatti kuntaliitosta ja 43 prosenttia vastusti sitä.

Sahalahden kansanäänestyksessä oli noin 1700 äänioikeutettua, joista 1237 kävi äänestämässä. Äänestysprosentti oli 73.

Äänestäneistä 664 oli kuntaliitoksen kannalla ja 534 liitosta vastaan. 37 äänestäjää ei osannut sanoa kantaansa. Kaksi ääntä hylättiin.

Kangasalan kunnanvaltuusto hyväksyi yhdistymisen jo syksyllä. Kangasalla ei järjestetty kansanäänestystä kuntaliitoksesta.

Kuntaliitoksen on määrä tapahtua vuoden 2005 alussa. Jos liitos toteutuu, Kangasalan kunnan asukasluku nousee yli 25 000:een. Sahalahdella asuu nykyisin noin 2200 ihmistä ja Kangasalla noin 23 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot