Mainos
Mainos

Sahan tulipalosta miljoonan vahingot Haapavedellä

Sahan kuivaamorakennus on tuhoutunut tulipalossa Haapavedellä Pohjois-Pohjanmaalla. Palokunta onnistui kuitenkin estämään tulen leviämisen itse saharakennukseen.

Pelastuslaitoksen mukaan kuivaamosta tuhoutui kaikkiaan noin 900 neliömetrin alue. Kuivaamon sisällä oli 400 kuutiometriä kuivaa puutavaraa, josta arviolta neljännes tuhoutui.

Sahan omistaja arvioi aineellisten vahinkojen nousevan miljoonaan euroon. Lisäksi sahan toimintaan tulee häiriöitä, joiden laajuutta ei toistaiseksi tiedetä.

Haapaveden saha on yksi Ha-Sa Oy:n tuotantolaitoksista. Se on erikoistunut keskikokoisen puun sahaukseen ja tuottaa sahatavaraa huonekalu- ja rakennusteollisuudelle sekä liimapuuteollisuudelle. Saha on yksi kaupungin suurimmista työllistäjistä.

Hälytys palosta tuli hieman puoli kymmenen jälkeen illalla, ja paloa oli sammuttamassa kaikkiaan 70 palomiestä. Pelastuslaitoksen mukaan palon syttymissyyksi epäillään sähkölaitteen oikosulkua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme