Mainos
Mainos

Sähköä ilmassa - energiayhtiöt haastoivat markkinaviraston oikeuteen

Sähköyhtiöitä on syytetty myrskytuhojen jälkeen siitä, että ne ovat kitsastelleet sähköverkon kehittämisessä. Energiamarkkinavirasto yhtyy arvosteluun ja patistaa yhtiöitä vetämään ilmajohtoja maan alle, vaikka se on kallista.

Energiayhtiöiden ja valvojan välillä onkin nyt sähköä ilmassa. Yli 70 energiayhtiötä on haastanut energiamarkkinaviraston markkinaoikeuteen, koska yhtiöiden mielestä viranomainen vaikeuttaa investointeja vaatimuksillaan.

Kahtena vuotena myrskytuhot ovat kirpaisseet sähköyhtiöitä. Tapani- ja Hannu-myrskyjen hintalappu nousee 30 miljoonaan. Asiakas saa korvausta maksimissaan 700 euroa - viranomainen tarjoaisi yhtiöille lisää keppiä.

– Nimenomaan tätä maksimikorvausta olisi hyvä nostaa eli esimerkiksi sähkölämmittäjän tapauksessa se vaikuttaa suhteellisen pieneltä maksimikorvaukselta, sanoo Energiamarkkinaviraston ylijohtaja Riku Huttunen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot