Mainos
Mainos

Sähköautolla ei pääse mummolaan

Täysin sähköllä toimivan auton käyttöalue on kaupungissa ja taajamassa. Helsingin Energia vastaanotti Peugeotilta tänään Suomen ensimmäisen Peugeot iOn-auton, joka toimii täysin sähköllä.

Hannu Jalonen Maan Autosta sanoo, että kyseisen auton norminmukainen toimintasäde on 150 kilometriä. Jalonen kuitenkin myöntää, että todellisuudessa yhdellä latauksella kuljettava matka on pienempi.

— Suomen kaltaisessa maassa sähköä kuluu tietysti myös lämmitykseen. Käytäntö näyttää, mikä on auton todellinen suorituskyky Suomen oloissa, Jalonen sanoo.

Lataamisen tarve rajoittaa käyttöä

Asiantuntijat myöntävät, että sähköauton markkinat löytyvät käytännössä ainoastaan kaupungissa liikkuvilta.

— Tilastojen mukaan helsinkiläinen autoilija liikkuu päivässä noin kuusikymmentä kilometriä, joten kaupunkiautona sähköauto on hyvä ratkaisu, Jussi Palola Helsingin Energiasta sanoo.

— Ei tarvitse välttämättä ladata edes joka yö, hän jatkaa.

Hannu Jalosen mukaan Peugeot iOn saadaan ladattua pikalatauksella 80 prosenttisesti täyteen puolessa tunnissa. Tavallisella verkkovirralla ladattuna tyhjä akku täyttyy kuudessa tunnissa. Auto lataa itseään myös ajon aikana, esimerkiksi jarrutettaessa.

Akkujen kestosta Jalosella ei ole tarkkaa tietoa.

— Tietysti akun kapasiteetti hiipuu, mutta matkapuhelimista tuttua akun "kuolemista" ei tapahdu. Akuissa on viiden vuoden takuu, joten kyllä ne ovat kestäviä, Jalonen sanoo.

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme