Mainos
Mainos

Sähköinen lääkeresepti koekäyttöön

Lääkeresepteissä siirrytään ylihuomenna sähköiseen aikakauteen. Turussa aloitetaan torstaina kokeilu, jossa potilas saa perinteisen paperireseptin sijasta sähköisen lääkereseptin. Kokeilua tehdään aluksi vain Kirkkotien terveysasemalla ja lääkkeet voi noutaa Nummenmäen apteekista.

Potilaalla on kuitenkin edelleen oikeus saada paperiresepti, jos hän kieltäytyy sähköisestä reseptistä.

Ennen kuin lääkäri kirjoittaa potilaalle ensimmäisen sähköisen reseptin (eResepti), hänelle kerrotaan sähköisen reseptin periaatteista ja annetaan esite. Olennaisin ero paperireseptiin on, että eReseptin tiedot tallennetaan valtakunnalliseen tietokantaan, Reseptikeskukseen.

Lääkäri laatii sähköisen reseptin terveysaseman tietojärjestelmässä ja tallentaa sen Reseptikeskukseen. Potilas saa kirjallisen potilasohjeen, jossa on tiedot määrätystä lääkkeestä.

Resepti vasta koekäytössä

Laki sähköisestä lääkemääräyksestä tuli voimaan vuonna 2007. Alun perin sähköinen resepti piti ottaa käyttöön kaikissa apteekeissa ja terveydenhuollon yksiköissä 1.4.2011 mennessä. Lain siirtymäsäännöstä ollaan kuitenkin parhaillaan muuttamassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot