Mainos
Mainos

Sähköinen lääkityskortti käyttöön

Sähköisen lääkityskortin ja muistutuspalvelun avulla aletaan parantaa kotona asuvien potilaiden lääkitysturvallisuutta.

Sähköinen lääkityskortti voidaan sisällyttää jo useiden apteekkien tarjoamaan lääkkeiden koneelliseen annosjakelupalveluun, jonka piirissä on tällä hetkellä noin 6 000 potilasta. Nykyisin he saavat annospusseihin jaeltujen lääkkeiden lisäksi apteekista ajantasaisen lääkityskortin paperilla.

Yhteistyön ansiosta lääkitystiedot ovat jatkossa potilaan suostumuksella saatavilla myös sähköisesti salatun internet-yhteyden välityksellä. Näin varmistetaan, että ajantasainen lääkitystieto on aina siellä, missä sitä tarvitaan.

Oikeus palvelun käyttöön voidaan antaa ensi vaiheessa potilasta hoitavalle lääkärille ja kotisairaanhoidon henkilökunnalle, mutta myöhemmin myös omaisille.

Palveluun voidaan sisällyttää myös lääkkeiden oton muistutuspalvelu. Tällöin potilaan kotona on laite, jolla hän kuittaa kotisairaanhoidolle tai omaisille lääkkeen ottamisen lääkityskortin annosaikataulun mukaisesti. Mikäli kuittausta ei kuulu, järjestelmä muistuttaa potilasta automaattisesti.

Kuittaus toimii osittain myös kontrollina sille, että kotona yksin asuvalla potilaalle ei ole hätää.

Tänä vuonna käyttöön otetaan myös sähköinen lääkemääräys eli eResepti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme