Mainos
Mainos

Sähköinen potilastietojärjestelmä nielee miljoonia

Terveydenhuollon sähköisten tietojärjestelmien kehittäminen on niellyt valtavan määrän rahaa varsin laihoin tuloksin, arvostelee Valtiontalouden tarkastusvirasto raportissaan.

Esimerkiksi koko maan kattavan sähköisen potilastietoarkiston kehittämiseen on kulunut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin sata miljoonaa euroa. Projekti on yhä kesken.

Sähköisen reseptijärjestelmän kokonaiskustannuksiksi on arvioitu vuosina 2007-2015 yhteensä 70 miljoonaa euroa. Tähän mennessä Turussa on saatu aikaan järjestelmä, jossa resepti siirtyy sähköisesti apteekkiin.

Tarkastusviraston mukaan sosiaali- ja terveysministeriö ei ole pystynyt tuottamaan realistista arviota sähköisen potilastietoarkiston kustannuksista ja sen hyödyistä. Virasto arvostelee ministeriötä myös epärealistisista aikatauluista sekä puutteellisesta projektin johtamisesta ja valvonnasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme