Mainos
Mainos

Sähköinen rikosilmoitus suosiossa

Internetin kautta ilmoitetaan eniten yleisistä omaisuusrikoksista, polkupyörävarkauksista sekä vahingonteoista.

Vuoden käytössä ollut poliisin sähköinen rikosilmoitusjärjestelmä on poikinut noin 23 000 rikosilmoitusta. Sisäministeriön mukaan Internetin kautta on ilmoitettu eniten yleisistä omaisuusrikoksista, polkupyörävarkauksista sekä vahingonteoista.

Valtaosa sähköisistä rikosilmoituksista lähetettiin käsiteltäväksi Helsingin tai muun suuren kaupungin poliisilaitokselle. Myös pienemmissä kaupungeissa sähköistä ilmoitusjärjestelmää on käytetty vilkkaasti, mutta netti-ilmoitusten määrä on suorassa suhteessa paikkakunnan rikosilmoitusten kokonaismäärään.

Sähköinen rikosilmoitusjärjestelmä otettiin käyttöön viime vuoden maaliskuussa purkamaan jonoja poliisilaitoksilla. Sähköisen ilmoituksen voi tehdä vain vähäisestä omaisuus- tai vahingontekorikoksista, jonka tutkinnassa ei tarvita poliisin välitöntä apua tai paikalle saapumista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot