Mainos
Mainos

Sähköinen veroilmoitus tekee tuloaan

Suomalaiset saattavat tehdä veroilmoituksensa sähköisessä muodossa ehkä jo vuoden 2007 keväällä. Ruotsalaisilla järjestelmä on ollut käytössä jo kolme vuotta.

Ruotsalaiset ovat jo vuodesta 2002 asti antaneet kansalaisilleen mehdollisuuden tehdä veroilmoituksensa sähköisesti. Tänä keväänä sähköisen veroilmoituksen jätti peräti 2,1 miljoonaa ruotsalaista. Suomessa vastaava järjestelmä on vasta suunnitteilla.

Ruotsin veroviraston projektijohtaja Kay Kojer kertoo, että elektronisesti veroilmoituksen tehneet saavat veronpalautukset jo ennen juhannusta. Sähköisestä veroilmoituksesta on hyötyä myös Ruotsin verovirastolle, koska se säästää jokaisella sähköisellä ilmoituksella 12 kruunua eli 1,3 euroa.

Suomessa ruotsin malli kiinnostaa etenkin nuorenpaa sukupolvea.

Suomessa sähköistä veroilmoitusta on suunniteltu viime syksystä lähtien, mutta totetumisaikataulu on vielä epävarma. Verohallituksen ylitarkastaja Raija Myllys-Kauppinen kertoo, ettei aikataulua ole vielä päätetty lopullisesti, mutta ainakaan ensi keväänä tämä sähköinen ilmoitus ei ole vielä mahdollinen. Se voi toteutua aikaisintaan vuoden 2007 keväällä.

Ensi keväänä Suomessa tullaan näillä näkymin kokeilemaan sähköistä verokorttia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme