Mainos
Mainos

Sähköisestä äänestyksestä kantelu

Uudenmaan Kokoomusnuoret on jättänyt eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun sähköisestä äänestyksestä. Yhdistyksen mukaan järjestelmä ei turvaa vaalisalaisuutta.

Uudenmaan Kokoomusnuorten mielestä vaalit pitäisi myös järjestää uudelleen niissä kolmessa kunnassa, missä sähköistä äänestystä kokeiltiin.

Järjestö ei yllättynyt äänestysjärjestelmässä esiintyneistä ongelmista. Ongelmat olivat esillä äänestysjärjestelmää ja sen toimivuuden tarkistamista leimanneen yleisen salailun yhteydessä jo alkuvuodesta, sanoo puheenjohtaja Tomi Sandström.

- Valtion suurissa tietojärjestelmähankkeissa on ennenkin ollut usein ongelmia. On suorastaan kummallista, että oikeusministeri suhtautuu hämmästellen järjestelmän toimimattomuuteen, mikäli hän on perehtynyt viime kesänä tehtyyn äänestysjärjestelmän auditointiraporttiin, yhdistys sanoo tiedotteessaan.

Sähköisessä äänestyksessä Vihdissä, Karkkilassa ja Kauniaisissa katosi yli 200 ääntä.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme