Mainos
Mainos

Sähköiset lukulaitteet alkavat korvata paperia

Sähköinen lukulaite alkaa yleistyä perinteisten, painettujen kirjojen ja lehtien rinnalla. Esimerkiksi Hufvudstadsbladet ilmestyy elektronisessa muodossa vielä tänä syksynä.

- Useampiakin lukulaitteita tulee nyt markkinoille lähikuukausien aikana. Laitteeseen laitetaan kaikki Hufvudstadsbladet-paperilehden sisältö, ja sitten tarkastelemme, toimisiko se jakelukanavana paperisen uutislehden sisällölle, kertoo tutkija Lotta Holm KSF Mediasta

Laite maksaa nykyisellään muutamia satoja dollareita. Sisällön hinnoittelusta ei ole vielä mitään tietoa, mutta periaatteessa sähköinen lehti voisi olla perinteistä halvempi.

Suomalaiset kirja- ja lehtikustantajat tutkivat parhaillaan, millaisella bisneslogiikalla lukulaite voisi toimia lehden tai pokkarin korvikkeena.

Lukulaitteessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Sillä ei voi tappaa kärpäsiä eikä sytyttää uuninpesää, mutta sivut ovat siististi bitteinä. Housun taskuun se on kuitenkin liian iso.

E-reading-projektin johtaja Helene Juhola Viestinnän keskusliitosta sekä tutkija Lotta Holm KSF Mediasta kertovat sähköisestä lukulaitteesta. (toimittaja Markus Pirttijoki)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot