Mainos
Mainos

Sähköisiä maksutapoja arkaillaan

Kyselytutkimuksen mukaan kuluttajat haluaisivat, että pankkitilin numero voisi säilyä samana pankin vaihdosta huolimatta.

Kuluttajat ovat kiinnostuneita uusista sähköisistä maksutavoista, mutta arkailevat niiden käyttöönottoa. Tämä käy ilmi Suomen Pankin ja Helsingin kauppakorkeakoulun kyselytutkimuksesta, johon osallistui liki tuhat vastaajaa.

Selvityksen mukaan käteisostokset ja laskujen maksaminen pankissa ovat vähenevät edelleen, ja vastaavasti sähköinen maksaminen sekä korttien ja matkapuhelimen käyttö maksamiseen lisääntyvät.

Tilinumeroiden siirrettävyys kiinnostaa

Etenkin Visa Electronin, luottokorttien, verkko-ostamisen ja suoraveloituksen suhteellinen suosio kasvaa. Kiinnostuneimpia kuluttajat ovat vielä harvinaisista maksutavoista, kuten sähköisestä laskusta ja matkapuhelimella maksamisesta. Kiinnostuksen syitä ovat odotukset helppokäyttöisyydestä ja kätevästä tavasta arkistoida laskujen tietoja.

Toisaalta uudet tekniikat arveluttavat, ja kuluttajat pitävätkin turvallisuutta ja luotettavuutta maksuvälineiden tärkeimpinä ominaisuuksina. Luotettavuus on tärkeää sekä maksutapojaan muuttaville että muuttamattomille. Tutkimukseen vastanneet kuluttajat arvioivat, että jos jokin maksutapa heidän mielikuvissaan turvattomaksi ja epäluotettavaksi, sen käyttö vähenisi hyvin nopeasti.

Tutkijoiden mukaan suurin osa vastaajista toivoo sähköisen maksamisen kehittämistä, mutta Toisaalta noin kolmannes vastaajista on huolissaan sähköistymisestä ja pankkikonttorien määrän vähenemisestä.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 05.02.2007)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme