Mainos
Mainos

Sähköisiä terveydenhoitopalveluja kehitetään

Sähköisten palvelujen uskotaan uudistavan terveydenhuoltoa asiakkaan parhaaksi.

Terveydenhuollon avainhenkilöt kokoontuivat keskiviikkona Helsinkiin Sitran järjestämään seminaariin etsimään uutta tietoa terveydenhuollon digitalisoimisen tuomista mahdollisuuksista. Seminaarin puhujina oli mittava joukko kotimaisia ja ulkomaisia asiantuntijoita.

Tilaisuudessa puhuneen peruspalveluministeri Liisa Hyssälän mukaan Suomen lähivuosien tavoitteena on terveydenhuollon sähköinen arkisto ja kansallinen sähköinen potilastietojärjestelmä. Lisäksi lainsäädäntöä kehitetään vastaamaan uudistuksia.

- Strategian toimeenpano edellyttää kuitenkin eri toimijoiden välistä luottamusta, yhteistyötä ja sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin, Hyssälä painotti.

Sähköisen potilastietojärjestelmän käyttöönotto on suuri askel

- Yhteen paikkaan kootut terveystiedot ja tulokset mahdollistavat tulevaisuudessa hoidon ja hoitotulosten analysoinnin aivan uudella tasolla. Se mahdollistaa hoitoprosessien pitkäjänteisen ja jatkuvan kehittämisen, Sitran ohjelmajohtaja Hannu Hanhijärvi kiteytti.

Suomessa palveluiden sähköistämisessä ollaan vielä alkumetreillä. Kokemusta mittavista tietojärjestelmäuudistuksista on jo saatavilla muualta maailmasta. Esimerkkejä hyvistä käytännöistä kuultiin muun muassa USA:sta, jossa yksityiset terveyspalveluiden tuottajat ovat käynnistäneet mittavia hankkeita.

- Tarvittava teknologiaa on jo olemassa. Haasteena on saada organisatorisia ja toiminnallisia muutoksia aikaan, jotta uudet innovaatiot saadaan käyttöön. Viime kädessä muutokset palvelevat kansalaista, Sitran yliasiamies Esko Aho sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme