Mainos
Mainos

Sähköistä reseptiä saadaan vielä odottaa

Lääkäri voi laatia lääkereseptin sähköisesti ensi vuodesta alkaen. Resepti tallentuu keskukseen, josta myös potilas voi käydä katsomassa omia tietojaan.

Sähköinen reseptin käyttöönottoa saadaan odotella vielä ensi vuoteen. Itse laki sähköisestä reseptistä astui voimaan jo tänään, mutta Kelan mukaan ensimmäiset sähköiset reseptit kirjoitetaan vasta, kun valtakunnallinen tietojärjestelmä ensi vuonna valmistuu.

Lain mukaan lääkäri tai hammaslääkäri voi jatkossa laatia reseptin sähköisesti ja siirtää sen suoraan valtakunnalliseen reseptikeskukseen. Järjestelmässä potilas voi myös omalta kotikoneeltaan katsoa tietoja resepteistään ja niillä toimitetuista lääkkeistä.

Uudessa järjestelmässä sähköisesti voidaan tulevaisuudessa asioida kaikissa terveydenhuollon yksiköissä ja apteekeissa. Missään muualla ei vastaavaa järjestelmää ole vielä käytössä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme