Mainos
Mainos

Sähkökatko laittoi Levin nukkumaan

Sähköt ovat poikki osassa Keski-Lappia. Esimerkiksi Levin matkailukeskuksen alueella sähköt ovat olleet poikki varhaisesta aamuyöstä saakka.

Hotelli Levitunturin työntekijä kertoo STT:lle, että ravintolat joutuivat illalla sulkemaan ovensa sähkökatkoksen vuoksi ennen kello kahta.

Sähkökatkon laajaa tarkkuutta ei tiedetä. Alueella toimivan sähkönsiirtoyhtiö Rovakairan häiriötiedotteen mukaan yhtiön jakelualueella on useita häiriöitä, joita korjataan parhaillaan. Yrityksen pääasiallisena toiminta-alueena on Keski-Lappi.

Myös sähkönsiirtoyhtiö Fortumista kerrotaan, että Pohjois-Suomen alueella Koillismaalla on yön aikana ollut jonkin verran tavallista enemmän sähkökatkoja.

Sähkökatkojen syytä ei tiedetä, mutta raskaalla lumella voi olla osansa asiassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan paikoin Pohjois-Suomea ja etenkin Lappia on ollut yön aikana voimakkaita lumisateita. Sää on ollut nollan tienoilla tai jopa lämpöasteiden puolella.

Sähkökatkoksista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme