Mainos
Mainos

Sähkökatkoista kärsiville huonoja uutisia: Sää pakastuu viikonloppuna

Tähän mennessä sähkökatkoista kärsivillä on ollut lohtua siitä, että talvisää on ollut hyvin leuto. Tilanne kuitenkin muuttuu ennusteen mukaan viikonloppuna.

– Riskinä on, että Lounais-Suomessa lämpötila tipahtaa miinus viiden asteen kylmemmälle puolelle lauantain aikana. Paljon riippuu siitä, miten selkeäksi sää kehittyy. Pieni mahdollisuus on, että käydään lähellä miinus kymmentä astetta, sanoo MTV3:n ja Forecan meteorologi Pekka Pouta.

Vielä ikävämpi tilanne on viikonloppuna Itä-Suomessa, jossa lämpötila tippuu tämänhetkisen ennusteen mukaan noin kymmeneen pakkasasteeseen.

– Pakastimen voi sitten tyhjentää ulos, mutta kodin lämmittäminen on yhä hankalampaa. Huolta aiheuttavat myös mahdollisesti jäätyvät vesiputket Pouta varoittaa.

Ensi yö tuulinen

Sähköverkon korjaustöitä ovat tänään vaikeuttaneet idässä lumisade ja etelässä kova tuuli. Kovaa tuulta on luvassa etelärannikolle myös ensi yönä, mikä hankaloittaa korjausten tekemistä.

– Luvassa on jälleen myrskyisä yö. Puuskat saattavat aiheuttaa paikallista vahinkoa, mutta ennen kaikkea ne vaikeuttavat korjaustöitä. Jos alueella sattuu olemaan melkein kaatuneita puita, niin ne saattavat rysähtää linjojen päälle.

Pouta kuitenkin korostaa, että myrsky ei kehity likikään niin voimakkaaksi kuin Tapani-myrsky.

Sadealue saapuu alkuviikosta

Lumi ei aiheuttane ongelmatilanteita loppuviikosta.

– Lunta voi tulla lähipäivinä vähän Etelä-Suomeen, mutta ei korjaustöiden kannalta ratkaisevan paljon. Ainoa alue, johon saattaa eksyä sakeampi ja laajempi lumikuuro on lounais- ja etelärannikko, Pouta sanoo.

Sunnuntai-maanantain paikkeilla Suomea lähestyy lumisadealue.

– Saa nähdä, miten paljon siinä tuulee. Ei tilanne näytä ollenkaan niin pahalta kuin ennen Tapani- ja Hannu-myrskyä, Pouta sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme