Mainos
Mainos

Sähkökatkokset lisääntyneet Etelä-Savossa

Etelä-Savossa sähkökatkokset ovat taas lisääntyneet päivän mittaan. Suur-Savon Sähkön alueella runsaat 8000 taloutta oli vailla sähköä kello 16:n aikaan, kun vielä aamulla sähköttömiä koteja oli puolet vähemmän.

Sähkölinjoilla partioivien helikopterien työtä on vaikeuttanut alijäähtynyt vesisade. Korjaustyöt maastossa jatkuvat, ja armeijan telakuorma-autot kuljettavat korjaajia kohteisiin.

Vattenfallin jakelualueella Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla sähköttömiä talouksia oli myöhään iltapäivällä 4400 ja Itä-Hämeessä 2200.

Pekkarinen: Sähkökatkoista selvitty hyvin

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä Etelä-Savon sähkönjakeluongelmista on selvitty olosuhteisiin nähden hyvin.

Pekkarinen myönsi eduskunnan kyselytunnilla, että samalle alueelle osuneet poikkeukselliset myrsky- ja lumituhot ovat yllättäneet. Sähköyhtiön ja viranomaisten varautumistoimet ovat kuitenkin olleet riittäviä.

Pekkarinen muistutti, että Etelä-Savossa sähköä vaille jääneistä 30000 taloudesta yli puolet sai ne takaisin ensimmäisen vuorokauden kuluessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme