Mainos
Mainos

Sähkökatkot saatu paikoittain korjattua

Sähkökatkoksia korjataan parhaillaan muun muassa Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla. Koillis-Lapissa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä tykkylumen aiheuttamat sähkökatkokset on nyt korjattu.

Tuhansia talouksia oli vielä tänään sähköttä keskisessä ja itäisessä Suomessa sekä Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Sähkönjakeluun tuli häiriöitä, kun raskas lumi taivutti puita sähkölinjojen päälle.

Esimerkiksi Pohjois-Savossa ilman sähköä kärvisteli alkuillasta noin 3700 taloutta. Pohjois-Karjalassa sähköttä oli noin 800 asiakasta. Eniten jakeluhäiriöitä siellä oli Nurmeksessa ja Valtimolla.

Sen sijaan Koillis-Lapissa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä saatiin tänään korjatuksi kaikki tykkylumen aiheuttamat sähkökatkokset. Pahimmillaan sähköt olivat poikki eilen Sallan alueella kymmenisen tuntia.

Korjaustyöt jatkuvat tänään pitkälle iltaan, jopa yöhön. Esimerkiksi energiayhtiö Vattenfallista arveltiin alkuillasta, että viat sen jakelualueella Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla saataisiin korjatuiksi vielä maanantain puolella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme