Mainos
Mainos

Sähköliedet suuri tulipalouhka kotona

Turvatekniikan keskus Tukes varoittaa liesipaloista. Tukesin selvityksen mukaan sähköliesi on kotitalouksien yleisin sähkölaitepalojen aiheuttaja. Sähkölaitteet aiheuttavat Suomessa joka vuosi noin 2000 rakennuspaloa, joista liesipaloja on yli 300.

Myös muissa Pohjoismaissa liesipalot ovat yleisiä. Norjassa ja Tanskassa liesipaloja on vuosittain pari-kolmesataa ja Ruotsissa jopa yli tuhat.

Suomen työtehoseuran viime vuonna teettämässä kotitalouskoneiden käyttöturvallisuustutkimuksessa selvisi, että yli kolmasosalle lapsiperheistä on sattunut jonkinlainen vaaratilanne lieden kanssa. Liesipalot johtuvat usein siitä, että lieden keittolevy tai uuni on syystä tai toisesta jäänyt tarkoituksetta päälle. Monissa paloissa alkoholilla on osuutta asiaan.Yleinen syy on myös liesituulettimen huono kunto.

Liesien paloturvallisuus on nostettu tänä vuonna yhteiseksi kehittämisen kohteeksi kaikissa Pohjoismaissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot