Mainos
Mainos

Sähköliitto tuomitsee UPM:n irtisanomiset

Sähköalojen ammattiliiton mukaan irisanomisten jälkeen olisi oikeudenmukaista leikata myös UPM:n yhteiskunnallisia nautintaoikeuksia.

Sähköalojen ammattiliitto tuomitsee ankarasti metsäyhtiö UPM:n irtisanomiset. Liiton mukaan Suomessa mitataan nyt yhden keskeisen teollisuusalan yhteiskuntavastuuta.

- Kun UPM:n on irtisanoutunut yhteiskuntavastuusta, on oikeudenmukaista leikata myös yhtiön yhteiskunnallisia nautintaoikeuksia. Samaa linjaa tulee soveltaa muihin yrityksiin, jotka suunnittelevat vastaavia toimia osakkeenomistajien lompakon lihottamiseksi, liitto sanoo kannanotossaan.

Sähköliiton hallitus käsitteli metsäteollisuuden irtisanomisia liiton talvipäivillä viikonvaihteessa Kuopiossa. Se vakuutti puolustavansa yhdessä Paperiliiton kanssa työntekijöiden etuja paperialalla.

- Työntekijät ovat tulleet yrityksiä vastaan suostumalla maltillisiin sopimuksiin. Voikkaan paperitehtaalla hyväksyttiin vain vajaat vuosi sitten voimakkaat säästötoimenpiteet tehtaan tulevaisuuden turvaamiseksi. Härskejä voittoja tekeville yrityksille ei kuitenkaan näytä enää nykyisin mikään riittävän, Sähköliiton hallituksen jäsen Reijo Mölsä ihmettelee.

Sähköliiton puheenjohtaja Martti Alakoski näkee vaaran, että toiset suuryritykset, muun muassa Stora Enso ja M-real, seuraavat UPM:n mallia.

UPM:n tulisi Alakosken mielestä tinkiä ilmoittamistaan irtisanottavien luvuista. Yhtiön tulisi myös kantaa vastuuta työttömiksi joutuvien uudelleen kouluttamisesta. Kun yhtiö jatkossa joka tapauksessa tarvitsee uutta työvoimaa, sen tulisi maksaa yhteiskunnalle todellinen hinta esimerkiksi oppisopimuskoulutuksesta.

Metsäteollisuuden irtisanomiset kohdistuvat myös sähköliittolaisiin, mutta liiton jäsenten ammattitaitoa tarvitaan jatkossa paperitehtaiden automatiikan rakentamisessa ja ylläpidossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme