Mainos
Mainos

Sähkömiehille tuli sopimus

Sopimus tuo sähköasentajille yhteensä 12 prosentin korotukset kahden ja puolen vuoden aikana.

Rakennustyömaiden sähkötöissä työskentelevät sähkömiehet saavat yhteensä 12 prosentin korotukset kahden ja puolen vuoden aikana.

Sähkötöitä perjantaina aamulla uhannut lakko vältettiin, kun työriidan osapuolet ovat illalla hyväksyneet piirisovittelija Esa Lonkan sovintoehdotuksen.

Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliiton toimitusjohtaja Harri Hietala luonnehti ratkaisua kalliiksi.

- Lakko haluttiin välttää, mutta sen välttämiseksi jouduttiin hyväksymään erittäin kallis sovintoesitys.

Sähköalojen ammattiliiton puheenjohtaja Martti Alakoski sanoi puolestaan sovittelijan toimistossa illalla, että alan tuottavuuteen nähden tällainen palkankorotustaso kuitenkin "menee linjassa".

Työntekijäliiton yhtenä tavoitteena oli kirjata sopimukseen luottamusmiehille ja liiton toimitsijoille oikeus saada tietoa työpaikoilla käytettävän ulkopuolisen työvoiman työehdoista. Alakosken mukaan toimitsijoille sitä ei tullut, mutta luottamusmiesten tiedonsaanti paranee eräin edellytyksin.

Hietalan mukaan työnantaja joutui lakon välttämiseksi hyväksymään kalliin palkkaratkaisun lisäksi myös joitakin sellaisia tekstimuutoksia, joita ei olisi haluttu.

Talotekniikka-alan sähkötöissä työskentelee noin 10 000 Sähköliiton jäsentä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot