Mainos
Mainos

Sähkön käyttö kääntyi nousuun

Sähkön käyttöä lisäsivät etenkin runsaat sateet, kun maatiloilla jouduttiin muun muassa kuivattamaan viljasatoja.

Sähkön käyttömäärät kääntyivät nousuun elokuussa, kun metsäteollisuuden tuotanto elpyi seisokeista. Käyttömäärä nousi 6,6 miljardiin kilowattituntiin, missä oli lisäystä viime vuoden elokuusta kaksi prosenttia.

Energiateollisuus-järjestön mukaan sähkön käyttöä lisäsivät etenkin runsaat sateet, kun maatiloilla jouduttiin muun muassa kuivattamaan viljasatoja.

Kotitaloudet kuluttivat sähköä viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Teollisuudessa kulutus väheni, mutta vain puolisen prosenttia.

Elokuussa käytetystä sähköstä tuotettiin ydinvoimalla 24 prosenttia, sähkön ja lämmön yhteistuotannolla 23 prosenttia sekä vesi- ja tuulivoimalla 15 prosenttia. Nettotuonnilla peitettiin sähkön tarpeesta peräti 30 prosenttia.

12 viime kuukauden aikana Suomessa on käytetty sähköä 84,3 terawattituntia, mikä on runsaat kaksi prosenttia vähemmän kuin aiemman vuosijakson aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot