Mainos
Mainos

Sähkön kulutus laski huippuluvuista

Eilen sähkökulutuksessa rikottiin ennätys, tänään sähkön kulutus on laski vähäisemmäksi, mutta nousi taas iltaa kohden yli 14 000 megawattiin tunnissa.

Sähkön kulutus laski eilisen huippulukemista tänään tasaisesti, mutta nousi taas kohti iltaa yli 14 000 megawattiin tunnissa. Aamuseitsemältä sähkönkulutus oli jo parituhatta megawattia edellispäivän huippulukemia pienempi. Eilisaamuna kulutuksessa lyötiin rikki ennätys, kun sähköä meni 14 776 megawattia tunnissa.

Tänään aamupäivän alkaessa sähkön kulutus hieman nousi ja oli aamuyhdeksältä hieman yli 13 000 megawattia tunnissa. Alkuiltapäivästä kulutus laski tasaisesti ja oli kello 15:n aikaan noin 13 000 megawattia tunnissa. Illan suussa kulutus alkoi jälleen nousta.

Tänään odotettavissa ei ole enää sähkön kulutushuippua, koska viikonloppuna kulutus on kaikkiaan vähäisempää. Kantaverkkoyhtiö Fingrid tiedotti jo puolenpäivän aikaan, ettei tehopulan uhkaa ole nyt näköpiirissä

Fingrid kertoi myös Venäjän rajoittavan sähkön vientiään Suomeen ensi tiistaihin saakka. Venäjä on pudottanut vientiään 1300 megawatista 950 megawattiin eli noin 30 prosentilla turvatakseen riittävästi sähköä Pietariin ja lähialueille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme