Mainos
Mainos

Sähkön tuonti kasvoi, hinta laski

Sähkön tuonti on noussut uuteen ennätykseen. Tätä nykyä Suomen sähköstä vajaa kuudennes tuodaan ulkomailta.

Koska tuontisähköä saa halvalla, kotimainen sähköntuotanto väheni viime vuonna hieman.

Kotitaloudet maksavat sähköstään kaiken kaikkiaan keskimäärin noin 50 penniä kilowattitunnilta. Keskisuurelle teollisuudelle kilowattitunti maksaa 30 penniä. Hinta halpeni viime vuonna pari, kolme prosenttia.

Energia-alan Keskusliitto on huolissaan sähkön tuonnin kasvusta. Liiton toimitusjohtaja Ilmari Peltola valittaa tuonnin kasvussa sitä, että Suomen hiilivoima ei pysty kilpailemaan hinnalla pohjoismaisen vesivoiman ja ydinsähkön kanssa.

Suomen sähkönkulutuksesta oli viime vuonna tuontisähköä noin kuudesosa joka on uusi ennätys. Energia-alan Keskusliiton toimitusjohtaja toivoo, että Suomessa varaudutaan ajoissa tekemään edullista sähköä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot