Mainos
Mainos

Sähkönjakelu toimii taas Itä-Suomessa ja Kainuussa

Valtaosa talvimyräkän aiheuttamista sähkökatkoksista on saatu korjatuiksi. Pahimmillaan vikojen piirissä oli sunnuntai-iltana Etelä-Savossa yli 25 000 asiakasta.

Kainuussa sähköttömiä talouksia oli iltapäivällä neljän aikoihin enää puolensataa.

- Kaikkea ei saatu tehtyä valoisan aikaan. Tiistaille tilasimme Kainuuseen kaksi helikopteria tarkastamaan linjoja, mutta niiden saapuminen on kiinni lentosäästä, kertoi Kainuun Energian viestintäpäällikkö Ulla Kirkkopelto.

Etelä-Savossa Suur-Savon Sähkön alueella oli iltapäivällä enää noin satakunta taloutta ilman sähköä ja Pohjois-Karjalassa parikymmentä.

- Uskomme vahvasti, että tämän vuorokauden aikana joka savussa on sähköt. Tietysti koko ajan tulee uusia vikailmoituksia, mutta tällainen tahtotila meillä tällä hetkellä on, sanoi puolestaan Pohjois-Karjalan Sähkön käyttöpäällikkö Raimo Toivanen.

Toivasen mukaan uusiakin ilmoituksia tulee, kun ihmiset esimerkiksi mökille mennessään huomaavat niissä sähkökatkoksia.

Pohjois-Savossa Savon Voiman alueella viat korjattiin aamupäivän aikana. Myös Fortum korjasi Koillismaan viat puoleenpäivään mennessä.

Vattenfallin verkkoalueella jakelu saatiin myös toimimaan, vaikkakin joitakin uusia vikoja ilmaantui vielä päivän aikana.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme