Mainos
Mainos

Sähköntoimittajaa vaihdetaan yhä useammin

Sähkömarkkinakilpailu on pääsemässä Suomessa vauhtiin. Sähkön hinta on pudonnut reilusti puolessa vuodessa.

Joka viides yksityistalous vaihtoi viime vuonna sähköyhtiötä. Määrä on edellisvuoteen verrattuna kaksinkertainen.

Isojen yhtiöiden vajaa vuosi sitten aloittamat markkinointikampanjat ovat vetäneet pienet yhtiöt mukaan ja kilpailu alkaa olla todellista. Silti kansainvälisessä vertailussa Suomi on vielä kehitysmaa.

Yhtiöiden tarjoushinnat ovat laskeneet noin 6 % viimeisen 8 kk aikana. Sähkölämmitteisessä isohkossa omakotitalossa vuotuinen tarjoushintaero on noin 650 euroa. Samalla kun kilpailu on kaventanut yhtiöiden välisiä maksimihintaeroja, keskimääräinen hintaero on kasvanut ja kilpailuttamisella säästääkin nyt enemmän kuin puoli vuotta sitten.

Tiedotuspäällikkö Teemu Närvä Vaasa Emg:ltä kertoo, että muutamat isoimmat yhtiöt ovat aktivoitununeet hintojen tarkistamiseen ja se on vetänyt perässään pienempiäkin yhtiöitä asiakkaiden häviämisen pelossa.

Sähköyhtiöt ovat takoneet huippululosta ja nyt kun kassassa on rahaa, ne yrittävät kasvattaa voittoja ja torjua kilpailijoita asiakkaidensa määrää lisäämällä. Kotimaiset sähköyhtiöt tähyävät huolestuneina myös maamme rajojen taakse.

Kansainvälistyminen tietää sähkön hintaan nopeita ja isojakin heilahteluja, joten tulevaisuudessa kuluttajien on oltava tarkkana.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.07.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme