Mainos
Mainos

Sähköpalokuolemat lisääntyneet huolestuttavasti

Sähkölaitteiden aiheuttamat palokuolemat ovat yli kaksinkertaistuneet 2000-luvulla. Viime vuonna surmansa sai 24 ihmistä. Vaaratilanteita syntyy eritoten asunnoissa, joissa asukkaan toimintakyky on heikentynyt.

Turvatekniikan keskus Tukes on julkistanut tänään selvityksen sähkölaitteiden aiheuttamista palokuolemista.

Tilastojen mukaan kuolemat ovat yli kaksinkertaistuneet 2000-luvulla. Viime vuonna niitä kirjattiin jo 24. Useimmiten palo saa alkunsa liedestä tai sänkyyn kaatuneesta valaisimesta. Uhrit ovat enimmäkseen vanhuksia tai keski-ikäisiä miehiä.

Paloalan ammattilaisen mielestä monissa laitoksissa paloturvallisuusasiat ovat yleensä kiitettävällä tasolla, mutta yksityispuolella on vähän niin ja näin. Moni kuolema olisi vältettävissä pienillä turvatoimilla.

- Ensimmäinen on se, että huolehtii että palovaroittimet toimii, että siellä on paristo vaihdettu ja mielellään niitä olisi enemmän kuin se lain vaatima yksi. Se olisi erittäin halpa henkivakuutus ja halpa palovakuutus, johtava palotarkastaja Kari Rauhaniemi Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta painottaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.04.2007)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot